Labtech EC-3H : Holter EKG - 1, 2 och 3 kanaler

Labtech EC-3H Holter apparat
EC-3H är en kompakt och lätt Holter EKG apparat som kan registrera 1, 2 eller 3 bipolära kanaler (avledningar) och vektor-EKG samt med elektrodplacering enligt NEHB. Antalet kanaler som registreras bestäms av vilken EKG kabel som ansluts till apparaten. Apparaten strömförsörjs med 1 st AAA batteri eller ackumulator och kan registrera EKG upp till 168 tim med batteribyte.
Apparaten programmeras via Bluetooth varvid EKG signalen monitoreras i realtid, men programmering kan även ske via USB kabel varvid EKG signalen monitoreras i apparatens display i samband med uppkoppling på patienten. Avläsning av data sker via USB kabel.

Aktivitetsregistrering
Labtech EC-3H/ABP innehåller en accelerometer som registrerar rörelseaktiviteten, vilket innebär att du får en mycket bra bild av personens fysiska aktivitet under registreringstiden.

Labtech Cardiospy
Labtech EC-3H används tillsammans med programvaran Labtech Cardiospy som är en avancerad programvara utvecklad med modern teknologi. Programmet används på enskild dator med lokal databas, eller om så önskas i nätverk med delad databas. Vid delning av databas i nätverk så finns två alternativ, dels den i programmet inbyggda SQLite databasen eller om så önskas med koppling mot en Microsoft SQL databas.

Analysfunktioner
Analysfunktionen för Holter EKG i Cardiospy bestäms av vilken Holter EKG apparat (EC-2H, EC-3H, EC-12H eller EC-3H/ABP) som används. Antalet tillgängliga analysfunktioner är minst med EC-2H och flest med EC-12H. Tabellen nedan visar de olika analysfunktionerna för respektive apparatmodell. Principen innebär att analysförmågan är bunden till typ av apparat, så om du ansluter en tvåkanals EKG kabel till EC-3H så erhåller du analysfunktionerna för EC-3H även om endast två kanaler har använts.

Koppling till journalsystem
Programvaran Cardiospy kan med enkelhet kopplas till och integreras med PC-baserade journalsystem och databaser, ex. Profdoc och Medidoc och det finns även möjlighet till integration via HL7.

Koppling till DICOM MWL
Programvaran Cardiospy har funktion för koppling till DICOM Modality Worklist.

Gemensam plattform
Labtech Cardiospy utgör en gemensam plattform för alla Labtech produkter, vilket innebär att alla system (24-tim BT, Holter EKG, Vilo EKG och Arbets-EKG) använder sig av samma programvara och databas.

Teknisk data:
Kanaler: 3 eller 2 bipolära kanaler samt NEHB
Sampling: 256 - 2048 Hz
Lagringsfrekvens: 128 - 1024 Hz
Frekvensomfång: 0.05 - 150 Hz
A/D upplösning: 16 bit
CMRR: 120 dB
Ingångsimpedans: 100 MOhm
Dynamisk bandbredd: ± 20 mV
DC Offset: ± 800 mV
Minne: 2GB µSD (internt)
Minneskapacitet: upp till 7 dygn beroende på antal kanaler och samplingfrekvens
Display: LCD (gråskala 160x100 pixels)
Strömförsörjning: 1 st AAA 1.5 V (alkaline) eller ackumulator
Dataöverföring: USB vid överföring av data / Bluetooth vid monitorering av EKG signal
Rörelsedetektor: JA, 3-axlad accelerometer
Vikt: ~50 gram
Storlek: 53 x 67,5 x 18,5 mm

2017-01/sk-rmbild-7.jpg
2017-01/sk-rmbild-11.jpg
2017-01/sk-rmbild-9.jpg
2017-01/sk-rmbild-8.jpg
2017-01/sk-rmbild-10.jpg